Niezwykle istotne dla zdrowia i dobrej kondycji organizmu jest zdrowe odżywianie się. Rośnie liczba osób, które świadomie wybierają produkty najwyższej jakości, pozbawione sztucznych dodatków i konserwantów. Coraz częściej przed zakupem czytamy etykiety ze składem, które zmuszeni są okazywać producenci żywności oraz zwracamy uwagę na datę przydatności do spożycia. Jednak zakup zdrowej żywności nie oznacza, że zrobiliśmy już wszystko dla zachowania zdrowia. Gdy produkty trafią do kuchni, bardzo ważną kwestią jest odpowiednie przechowywanie, a następnie staranne przygotowanie potraw. Jesteśmy z reguły świadomi, w jaki sposób przechowywać produkty spożywcze, dbając o zachowanie niskiej temperatury dla produktów mięsnych oraz nabiału, a artykuły sypkie przechowując w szczelnie zamkniętych pojemnikach, z dala od światła. Sposób przygotowania potraw również jest nam znany i coraz chętniej sięgamy po ciekawe, innowacyjne receptury, zaskakujące łączeniem różnorodnych smaków. W czym gotujemy? To już najmniej ważne…
W czym gotujemy, powinno jednak skupić naszą uwagę. Starannie wyselekcjonowane produkty, które kupiliśmy i odpowiednio przechowywaliśmy, aby były dla naszego organizmu bogactwem cennych składników odżywczych, często bywają zniszczone poprzez obróbkę termiczną w złych warunkach. Warto zwrócić uwagę, iż nie każdy materiał, z którego wykonane zostały naczynia kuchenne, jest bezpieczny i odpowiedni dla naszego zdrowia. Inwestując w naczynia wysokiej jakości, inwestujemy w swoje zdrowie, bo sam produkt spożywczy, pozbawiony szkodliwych substancji, nie wystarczy, gdy takie substancje przenikną do potrawy podczas przygotowywania posiłku.
Naczynia włoskiej firmy Venice, wykonane są z najwyższej jakości stali szlachetnej, zapewniając nieprzenikalność do gotowanych potraw szkodliwych substancji. Venice są naczyniami, które można stosować na wszystkich typach kuchenek, od gazowych, elektrycznych, indukcyjnych, aż po palniki szklane, halogenowe. Dbając o zdrowie, warto zaufać specjalistom, którzy zdecydowanie polecają naczynia Venice. Dzięki dwudziestoletniej gwarancji na naczynia firmy Venice, mamy pewność, że produkty są trwałe i najwyższej jakości. Naczynia Venice, posiadają nienagrzewające się uchwyty z termometrami, które zwiększają walory praktyczne użytkowania naczyń. Tremometr pozwala na bieżąco monitorować temperaturę potrawy wewnątrz naczynia, co ogranicza znacznie częste podnoszenie przykrywki, by zajrzeć i sprawdzić. Gdy zapomnimy włożyć rękawicę kuchenną, przekonamy się, że uchwyty nie nagrzewają się, mimo długotrwałego użytkowania. Garnki Venice są niezwykle gustowne i eleganckie, a przy tym świetnie dopasowują się do nowoczesnej kuchni, wydobywając z wnętrza ponadprzeciętny styl.
Garnki Venice są doskonałe do gotowania na parze, co dodatkowo wzmacnia ich prozdrowotną rolę w codziennym odżywianiu. Produkty, gotowane na parze, zachowują składniki odżywcze, które gotowane w tradycyjny sposób, tracą wraz z wodą, pozostałą po czynności. Dzięki temu, że naczynia włoskiej formy, Venice są przystosowane do gotowania w systemie wieży, można znacznie zaoszczędzić energię – korzystając z jednego źródła, nie czterech. Jak gotować w wieży? Należy odpowiednio dobrać produkty, uwzględniając ich czas gotowania i najdłużej gotujące się umieszczać na dole wieży, stopniowo unosząc przykrywkę o poziom wyżej, dokładając kolejne naczynie. Smażenie w naczyniach Venice oznacza posiłek zdrowy, jakby był pieczony w piekarniku. Dzięki najwyższej jakości materiałom, wykorzystanym do produkcji naczyń oraz unikalnym modelom patelni, możemy zapomnieć o używaniu tłuszczu do smażenia. Smażąc w Venice, wykorzystuje się tłuszcz, zawarty w potrawie, zachowując smak i wartość odżywczą. Patelnia Venice, wyposażona w funkcję no frost, jest niezwykle praktycznym dodatkiem, pozwalającym wyznaczać nowe, wysokie standardy w kuchniach. Naczynia Venice, dzięki możliwości gotowania w systemie wieży oraz akutermicznemu dnu, złożonemu z dziewięciu warstw, które utrzymują ciepło, są bardzo ekonomiczne. Gotowanie na jednym palniku znacznie zmniejsza zużycie, a długo utrzymująca się temperatura pozwala uniknąć podgrzewania. Nawet, gdy do dyspozycji w warunkach polowych, mamy płytę jednopalnikową, możemy ugotować pełnowartościowy posiłek, składający się z wielu różnych składników.
Poprzez znakomitą jakość materiału, z którego wykonano garnki Venice, naczynia są bardzo trwałe i odporne na uszkodzenia mechaniczne, zarysowania, pęknięcia. Inwestując w naczynia, można być spokojnym, że będą używane przez wiele lat, nie nosząc śladów użytkowania. Naczynia Venice wyróżniają się nie tylko ogromną funkcjonalnością i trwałością, ale również ponadprzeciętną elegancją i nowoczesnością swoich form. Zaprojektowane, aby harmonijnie łączyć prostotę kształtów ze stonowaną kolorystyką i nienarzucającym się oznaczeniem marki, staną się wyjątkową ozdobą kuchni i jadalni.
Decydując się na zdrowe odżywianie, a wraz z nim na zakup naczyń firmy Venice, warto uważać, aby nie paść łupem osób, oferujących podrobione naczynia, sprzedawane w internecie w zdecydowanie zaniżonych cenach. Oryginalne garnki Venice sprzedawane są na pokazach, stacjonarnie, gdzie można dowiedzieć się szczegółowych informacji na temat jakości i funkcjonalności produktów. Cena zestawu naczyń waha się w granicach siedmiu tysięcy złotych i wszelkie, atrakcyjne cenowo oferty internetowe, zaniżające wartość produktów o około połowę, są ofertą podróbek. W trosce o zdrowie własne oraz swojej rodziny, warto zainwestować w najwyższą jakość naczyń, które wydobędą najkorzystniejsze wartości odżywcze z produktów, a nie staną się źródłem toksyn, uwalnianych do organizmu przez złej jakości naczynia. Aby dieta przynosiła efekty, powinna być przygotowywana z dbałością o zdrowe funkcjonowanie organizmu, samo ograniczenie niezdrowych substancji to za mało. Opinie osób, które używają naczyń Venice, jednoznacznie potwierdzają, że zdrowie, które dzięki korzystaniu z Venice, jest bezcenne, warto więc zainwestować.